Zoeken

Vergelijken

Veilig

Vertrouwd

 

Tips

Steeds meer senioren gaan op vakantie

Het aantal vakantiegangers van 55 jaar en ouder is door de veroudering van de naoorlogse geboortegolf heel erg gestegen. De 55-plussers gaan steeds meer op vakantie. Zelfs drie kwart van de Nederlanders van 55 jaar en ouder gaat minstens een keer per jaar op vakantie.

 

Meer besteden

 

Seniorenvakanties zijn steeds populairder. Zo gaan senioren ook vaker op vakantie dan de gemiddelde Nederlander en besteden ze zelfs steeds meer aan hun vakantie. Zo worden 55-plussers ook een steeds interessantere doelgroep binnen de toeristische sector. Dit is mede dankzij de bevolkingsgroep die nog steeds in omvang groeit.

 

Hotels

 

Wat opvallend is, is dat senioren in tegenstelling tot jongere mensen steeds meer kiezen voor hotels. Dit komt mede door dat het voor senioren makkelijker is om in een hotel te verblijven dan op de camping of in een appartement.  Daarnaast biedt een hotel ook vaak all-inclusive arrangementen aan. Dit is voor senioren ook heel fijn omdat ze dan geen boodschappen moeten doen of zelf hun eten moeten bereiden.

 

Verzorgde vakanties

 

Wat ook steeds populairder wordt voor senioren is vakanties die compleet verzorgd worden. Bij deze vakanties gaat het er vooral om dat alle zorgen die een vakantie met zich mee kan brengen uit de handen van de senioren genomen wordt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het boeken van de vakantie, het regelen van de verzekeringen voor de vakantie, etc. Bij sommige van deze compleet verzorgde vakanties reizen reisleiders zelfs mee van Nederland naar de vakantiebestemming. Zo worden ze geholpen met inchecken, het tillen van hun bagage en zelf op plaats van bestemming hoeven ze zich geen zorgen te maken hoe ze bij de accommodatie moeten komen. Dit wordt allemaal voor hun geregeld. Hoe fijn is dat, dat ondanks de leeftijd van onze senioren er alsnog de mogelijkheid geboden wordt om totaal verzorgd en zonder zorgen over wat dan ook op vakantie te kunnen naar het buitenland.

 

Activiteiten

 

Wat voor senioren vooral erg belangrijk is tijdens hun vakantie is de mogelijkheid om te wandelen of fietsen. Daarnaast houden senioren er ook erg van om te relaxen op het strand en om heerlijk uit eten te gaan. Dit geldt voor zowel vakanties in Nederland als in het buitenland. Populaire vakantiebestemmingen voor senioren om te overwinteren zijn vooral Alicante in Spanje. Maar ook Lanzarote, Tenerife en het Portugese Faro behoren tot de tien populairste herfst-en winterbestemmingen onder senioren. Sommigen senioren kiezen ook voor bestemmingen ver van huis zoals Bangkok, Kaapstad of Denpasar (Bali). In de zomer zijn ook Malaga en Alicante nog populaire vakantiebestemmingen maar wat ook opvalt is dat senioren er in de zomermaanden ervoor kiezen om naar Zuid-Frankrijk te vliegen. Andere populaire bestemmingen in de zomer zijn Bilbao in Spanje en Florence in Italië. 

Bezoek Website